آیا قدرت نرم برای جنگ نرم کافی است؟
برچسب ها : قدرت نرم, جنگ نرم, علی خضریان, ,
رامین شمسایی
1. نبرد تاریخی گفتمان حق و باطل
سابقه جنگ میان دوجبهه حق وباطل از زمانی دور و از ابتدای خلقت آدمی قابل پیگیری است، در این جنگ هر یک از طرفین در طول تاریخ خود را به ابزار و فنونی مجهز ساخته اند و با ابزار هایی نوین تر به جنگ یکدیگر رفته اند. این جنگ تاریخی همواره با نقاط عطفی همراه بوده است، وقوع انقلاب صنعتی و رنسانس در اروپا یکی از مهمترین نقاط عطف جبهه باطل و وقوع انقلاب اسلامی یکی از مهمترین نقاط عطف جبهه حق بوده است. تا جایی که می توان گفت در عصر حاضر گفتمان غربی، جبهه باطل و گفتمان انقلاب اسلامی، جبهه حق را نمایندگی می کنند.
نشست چهار جانبه قاهره دوشنبه شب با حضور معاونان وزیر خارجه ایران، عربستان، ترکیه و مصر در حالی به پایان رسید که طرفین به بیان مواضع کشور متبوع خود پرداختند اما با وجود کارشکنیهای متعدد غرب برای عدم اتخاذ یک تصمیم واحد در این نشست، جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از پیشنهاد مصر برای پایان دادن به بحران سوریه، راهکارهای خود در این موضوع را نیز بیان کرد.
حمایت رفسنجانی از دروغي که فتنهگران هم جرات تکرار آن را ندارند/ کلیدواژه«انتخابات آزاد» جايگزين «صيانت از آرا»شد
هر چقدر برخی از سیاسیون تلاش میکنند تا عملکرد هاشمی در جریان فتنه 88 را کمرنگ کنند و آن را از خاطره افکار عمومی حذف کنند، خود رئیس مجمع تشخیص مصلحت با سخنرانیهای پرتعداد خود همچنان بر مواضع حمایتآمیزش از براندازان و فتنهگران تاکید میکند و صراحتا از دروغ بزرگ تقلب دفاع میکند تا نشان دهد که هاشمی 91 همان هاشمی 88 است که در آخرین نماز جمعهای که در تهران خواند، جماعت برانداز برایش سوت کشیدند و کف زدند.
اهانت طرفداران اسفنديار رحيم مشايي به حضرت آيت الله مصباح يزدي آنقدر شنيع بود كه روزنامه دولت مجبور به تصحيح اين مواضع شد. ااما بازخواني مواضع يكي از طرفداران پر و پا قرص مشايي نشان مي دهد كه توهين هاي او به حضرت مصباح به سالهاي دوم خرداد مي رسد و او در آن روزها با هتاكان دوم خردادي همصدا بوده است.
داستان حجاب در ایران و برخورد با بدحجابی و بیحجابی، براحتی میتواند جایگزین ماجراهای هزار و یک شب در تاریخ ادبیات ایران بشود؛ چرا که به همان اندازه طولانی مدت و مفصل است و به همان اندازه نیز دربارهاش مطلب و مقاله و یادداشت و گزارش نوشته شده و همه مسئولان کشور درباره آن سخن گفتهاند.
تیم ملی فوتبال ایران برای نخستین بار در تاریخ برابر تیم ملی لبنان شکست را پذیرفت،به محض اتمام این دیدار ملال آور موج انتقادات علیه بازیکنان تیم ملی و کادر فنی آغاز شد تا شدت نارضایتی از این اتفاق در جامعه پدیدار گردد، اما برخلاف این موج اعتراضی بازیکنان و کادر فنی این تیم هچ واکنشی از خود نشان ندادند تا اوج بی تفاوتی در تیم ملی فوتبال ایران مشاهده شود.
شب گذشته کنسولگری امریکا در بنغازی لیبی به بهانه ساخته شدن فیلمی موهن علیه پیامبر اسلام مورد حمله مرگبار راکتی قرار گرفت و سفیر امریکا در لیبی و چند دیپلمات امریکایی کشته شدند.
خرداد وشهريور سال گذشته ،مناطق شمال غربي ايران شاهد سنگين ترين درگيريهاي نيروي هاي نظامي جمهوري اسلامي با گروهك تروريستي پژاك بود. در اين درگيريها كه پس از سال 1367 و پذيرش قطعنامه 598 بي سابقه بود، بخش اعظمي از گروهك پژاك منهدم شد. در يك سال اخير رسانه هاي داخلي به ندرت به موضوع اين درگيري ها پرداخته اند.
وَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَلَيَعْلَمَنَّ الْمُنَافِقِينَ ....
و قطعاً خدا كسانى را كه ايمان آورده اند مى شناسد و يقينا منافقان را [نيز] مى شناسد (عنكبوت-11)
در قسمت نخست این مطلب، روی کارآمدن جمال عبدالناصر در مصر و تأثیرات منطقه ای آن را بررسی کرده و ماجرای وحدت مصر و سوریه را هم مرور کردیم. اکنون در قسمت دوم از ترجمه* کتاب «نبرد قدرت های بزرگ علیه سوریه؛ ابعاد ژئوپولتیک بحران 2011» نوشته دکتر جمال واکیم، ادامه جریانات تاریخ سوریه تا سرکار آمدن حافظ اسد را خواهیم خواند:
«من يك وقتى نسخهاى از آن كارهاى عميقِ لازم را به آقاى رئيسجمهور دادم؛ همانها بايد دنبال شود و بايد دنبال ميشد.» اين يك جمله از بيانات مقام معظم رهبري در ديدار با هيئت دولت در همين چند روز پيش است كه ايشان درباره فعاليتهاي فرهنگي دولت بيان فرمودند.
جای خوشحالی است که بالاخره مسئولان ارشد کشور به تاکید چندین باره رهبر انقلاب عمل کردند و با حضور در محافل دانشجویی، انتقادات و پیشنهادات را شنیدند و به آنان پاسخ دادند اما برخی از مسئولین هنوز تصمیم ندارند تا بر انجام اینگونه اقدامات صحه بگذارند و خود را ملزم به پاسخگویی به دانشجویان به عنوان نمایندگان جامعه و افکار عمومی بدانند.
انگار قرار نیست بهانهجویی برخی سایتهای خبری درباره اقدامات مثبت دولت در پوشش آمار و ارقام علمی تمام شود؛ چرا که در روزهای اخیر این سایتها با نقل قول از معاون سابق وزیر نفت، جدول زیر را به عنوان درآمدهای نفتی ایران در ۱۰۳ سال گذشته دادند و ادعا کردند که درآمد نفتی دولت احمدینژاد بیش از درآمد نفتی تاریخ ایران بوده است.
20 سال زندگی در مسکو و به چشم دیدن فرو پاشی شوروی به تنهایی برای دیدار با شهیر ترین روزنامه نگار ایتالیایی کافی است اما «جولیتو کیزا»، عضو پارلمان اروپا و رهبر کسانی است که می خواهند پرونده یازده سپتامبر را علیه آمریکا به لاهه ببرند! البته اگر لاهه بتواند بپذیرد!
پس لرزههای سیلی محکمی که غرب از برگزاری موفق اجلاس نم در تهران و بواسطه حضور 120 کشور در این اجلاس خورد و رهبر معظم انقلاب از آن با عنوان «شکست مفتضحانه غرب» یاد کردند، همچنان فضای سیاسی بین الملل را تحت تاثیر خود قرار میدهد چنانکه پس از چند فقره اظهار ناراحتی و سرخوردگی سران رژیم صهیونیستی از برگزاری موفق این اجلاس در تهران، این بار کشور انگلیس و یکی از فرمانداریهای آن در امریکای شمالی، به اقدامات احساسی در قبال ایران روی آوردند تا شاید اثرات این اجلاس تحت الشعاع قرار گیرد.
خبر راه اندازی "دانشگاه تهران 2" در اسفند ماه سال 90 اعلام شد. مسئولین امر هدف از راه اندازی آن را پاسخگویی به نیاز داوطلبان و جلوگیری از خروج دانشجویان متقاضی از کشور عنوان کردند.اما گذشت زمان، نادرستی این تصمیم و شتابزده بودن را آشکار کرده و در نهایت وزارت علوم اعلام کرد که عنوانهایی همچون دانشگاه تهران شماره 2 وجهه قانونی ندارد!